Goede­morgen

‘Goedemorgen Tine, ik heb de vacature voor het magazijn gezien, en dat is wat ik wil!’. Met deze zin opent mevrouw het telefoongesprek met mij, in mijn functie als trajectbegeleider werkervaringsplekken.

Ik vertel haar dat er binnen nu en twee maanden ‘sollicitatiegesprekken’ plaats zullen vinden en dat wij haar dan ook uit gaan nodigen.

Er moeten namelijk ondertussen nog wat beren weggewerkt worden binnen het magazijn. Er vinden gesprekken plaats met het personeel. Iedereen is zeker wel bereidwillig, maar de meesten vinden het ook erg spannend.


Voorafgaand aan het sollicitatiegesprek, belt mevrouw mij meerdere malen op. Ze vraagt me dingen als: ‘Moet ik ook een sollicitatiebrief schrijven?’, ‘Welke kleren kan ik het best dragen?’ en ‘Zijn de data voor de gesprekken al bekend?’. Het houdt mevrouw duidelijk erg bezig, ze staat te popelen om te beginnen.


Twee maanden later: Het is de eerste werkdag van mevrouw. Ik loop het magazijn binnen. Mevrouw is druk aan het werk. Ze doet waar ze goed in is; materialen uitpakken en gespiegeld in de stellingen zetten. Zo legt mevrouw mij alles uit, met een stralende glimlach op haar gezicht.


De eerste verantwoordelijke van het magazijn rapporteert mij aan het eind van de eerste werkweek van mevrouw: ‘Voor mij was het met mevrouw even zoeken, maar ik heb nu duidelijke taken voor haar. En dat pakt ze vooralsnog goed op. En ze vindt het ook heel leuk’.


Tine van der Sommen (61)


Coördinator vrijwilligerssteunpunt/ agogisch begeleider A&R Werkplein locatie Zuidend

Werkt bij Lentis:
in juli 40 jaar