door Johanna Koster


Week van Zorg en Welzijn

Ruim 40 vrijwilligers

De Week van Zorg en Welzijn vond plaats van 11 t/m 16 maart 2019. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openden hun deuren en hebben laten zien wat werken in ze zorg en welzijn is. Ook vanuit Lentis zijn er in deze week activiteiten georganiseerd om mensen kennis te laten maken met onze organisatie en het werk wat wij doen.

Open middag in Zuidlaren

Op woensdag 13 maart vond van 14.00 - 17.00 uur in theater De Kimme een open middag plaats. Ruim 40 vrijwilligers hebben meegeholpen om de ongeveer 200 aanwezigen een inspirerende middag aan te bieden. Naast de vele activiteiten was het mogelijk om met medewerkers van onze zorggroepen in gesprek te gaan. Veel bezoekers hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt. Er zijn diverse CV’s ingeleverd en met een aantal bezoekers zijn zelfs al vervolgafspraken gemaakt om bijvoorbeeld een dagje mee te lopen.


Er waren in de hele Kimme diverse activiteiten die toegankelijk waren voor de bezoekers. Zij konden zelf een programma samenstellen met activiteiten die hun interessant leken. Veel bezoekers zijn bijvoorbeeld aanwezig geweest bij het mini-college over angst en dwang, het mini-college over de ouderenzorg, de autismebelevingsbaan en het skillslab.

Voor leerlingen van het Alfa College, Noorderpoort Assen en Noorderpoort Winschoten was er die dag een special een programma. Om 14.00 uur trapte Wycher den Bremen de middag af met een leuke opening. Daarna vervolgde elke klas zijn eigen route. Vele studenten zijn bijvoorbeeld aanwezig geweest bij de presentatie over innovaties en zorg, diverse mini-colleges en de theatervoorstellingen van Foolcolor. Om 17.00 uur waren de activiteiten afgelopen en vertrok iedereen richting huis.


Rondleiding in De Enk

Een klas van het Alfa College had een bijzondere activiteit. Zij mochten een half uur binnenkijken bij De Enk. Studenten kregen hier verhalen te horen van medewerkers die daar werkzaam zijn. Daarnaast werden ze in kleinere groepen meegenomen en hebben ze een kijkje mogen nemen op een afdeling. Voor leerlingen een indrukwekkende activiteit bleek bij terugkomst in De Kimme. De leerlingen hebben tijdens deze activiteit kunnen zien wat voor werk zij gaan doen, wat het vak inhoudt en vooral waarom ze voor dit vak hebben gekozen. Niet voor niks kwamen de studenten ontzettend enthousiast terug van deze activiteit.


Open middag Stadskanaal

Op zaterdag 16 maart vond van 10.00 – 15.00 uur in Stadskanaal ook een open dag plaats. Bezoekers kregen hier antwoord op de vraag: ‘Wat doen jullie in de GGZ?’. Mede­werkers van Lentis, waaronder ervaringswerkers vertelden en lieten zien wat het werk van Lentis inhoudt. Ook waren er programma­onderdelen te volgen over kortdurende behandeling, creatieve therapie, psycho­motorische therapie en mindfulness, workshops en voor­lichtingen over ‘De kunst van Herstellen’, emotieregulatie­stoornis en forensische psychiatrie en waren er nog veel meer activiteiten.

Met meer dan 200 bezoekers was de open middag in Stadskanaal ook een groot succes.De kunst van Herstellen

Week van Zorg en Welzijn