Door Anne Helmus

Lentis in beweging!

Het was een drukke en sportieve nazomer!

Iron Man

Vanuit Lentis Winschoten deden we eind augustus aan de Ironman 70.3 in Vichy Frankrijk. Men deed mee met 6 teams en 3 individuele lopers. Er is 1.9 km gezwommen, 90 kilometer gefietst en 21.1 km hard gelopen. Het doel van dit initatief was om geld op te halen om te investeren in leefstijlprojecten voor cliënten.

Try out 4 mijl

1 september. Een geslaagde try out van de 4 mijl op het Dennenoordterrein van Lentis in Zuidlaren. Maar liefst 150 lopers deden mee!


11 september Clinic 4 mij
l

11 september bood Lentis Leefstijl in Zuidlaren een clinic 4 mijl van Team 4 Mijl aan. Iedereen, beginner of gevorderde kon meedoen aan de clinic. Er werd informatie gegeven over het verbeteren van de looptechniek en over trainingsmethoden. Het geleerde werd direct daarna in praktijk gebracht!

Iron Man – Team Tri Go Nuts

4 Mijl Clinic

Skipr4C

13 september Skipr 4C

Op 13 september stapten zeventien Lentismedewerkers op de fiets voor het zorgevent Skipr4C in Warnsveld. Een dag waarop 35 zorginstellingen de strijd met elkaar aangingen. Na de 'infiets-ronde' van 30 kilometer stond er een tijdrit op het programma. Team 1 van Lentis behaalde daar een verdienstelijke zevende plek. Ons tweede team bracht het tot een zestiende plaats. Aansluitend was er een toertocht van 55 kilometer. Lentis is trots op de wielrenners in haar organisatie!21 september Social run

Ruim 52 uur zijn ze onderweg geweest, onze Socialrunners! Een estafetterun van ruim 555 km met als doel meer openheid creëren rondom psychiatrische problemen. Een doel waar we met heel Lentis achter staan en dus konden we niet ontbreken tijdens deze enorme uitdaging. Petje af voor onze runners en de organisatie Socialrun Lentis en initiatiefnemers van Socialrun.


28, 29 september Tocht om de Noord

Het was alweer de tiende editie van hét wandelevenement in de provincie Groningen: Tocht om de Noord. Lentis deed al voor de tiende keer mee. Voor patiënten en hun loopmaatjes levert het wandelen naast veel plezier, voldoening en vaak een positiever zelfbeeld op.

Social Run

Social Run

12 oktober 4mijl4you! Alternatieve 4 mijl

Hetzelfde parcours als de 4 mijl, maar dan net even anders: in rolstoel, op skates, met een kinderwagen of met nordic walking stokken. De Morgenster van ’t Blauwbörgje liep mee!


13 oktober 4 mijl

En natuurlijk deed Lentis ook weer mee aan de 4 mijl! Maar liefst 70 Lentislopers deden mee.