Jubileum De Enk

Alweer 10 jaar

De eerste week van juni was een feestelijke week voor verpleeg­huis De Enk in Zuidlaren. In die week was er een gevarieerd programma om te vieren dat de nieuwe Enk er alweer 10 jaar staat. Een jubileum dus.

Alweer 10 jaar

Voordat De Enk er stond was er een lange voorbereiding met daarna een periode van bouw. Op 2 november 2007 was de officiële start van de bouw. Ruim anderhalf jaar later, op 15 mei 2009, was het zover dat er een open huis kon worden georganiseerd. Alle ruimten – toen nog leeg- konden worden bekeken en ook toen waren er allerlei feestelijkheden. Op 19 en 20 mei 2009 was de verhuizing en namen de bewoners hun intrek in het mooie nieuwe pand.


Jubileumfeest en op tournee

Nog altijd is de nieuwe Enk een in het oog springend gebouw voor op het Dennen­oordterrein in Zuidlaren. Een gebouw met veel mogelijkheden, prachtige binnentuinen en een mooi dakterras waar ook het jubileumfeest op 4 juni werd georganiseerd. Verschillende gasten en stands maakten hun opwachting. De orgelman was aanwezig, het smartlappenkoor De Laatste Snik was van de partij, Krysztof Groen met zijn countrymuziek en ook De Onderdacband waren aanwezig.


Geen feest zonder de catering! Er was allerlei lekkers te halen: De Stiep was van de partij met broodjes en soep, er werden kniepertjes gebakken, Bakkerij Feenstra bakte poffertjes, Steekje-los schepte steekijs en voor de liefhebbers van een hartige hap waren er broodjes hamburger en hotdogs.


Voor de binnenblijvers was er het programma Op tournee op de eigen woning, in de eigen kamer of de huiskamer. Clown wappie, Jos met Entertainment en Menno Tinge (zang en gitaar) gingen mee op tournee.


Op 6 juni waren de medewerkers en vrijwilligers aan de beurt. Zij konden samen genieten van een koud buffet. Een aantal enthousiaste medewerkers verzorgde daarna een pubquiz.


Al met al een geslaagde feestweek.