IK ZORG. Dat is de overkoepelende term van de campagne die eind vorig jaar gestart is. Het ministerie van VWS wil hiermee meer mensen interesseren voor een baan of opleiding in de zorg. Want met het oog op de vergrijzing, zijn er de komende jaren veel nieuwe medewerkers nodig. Doen we niets, dan hebben we in 2022 een landelijk tekort van meer dan 100.000 mensen.door Willemien Afman

IK ZORG

De campagne


Met IK ZORG. laten meer dan 600 professionals door het land zien hoe divers, breed en betekenisvol werken in de sector zorg en welzijn is. Voor de campagne zijn foto’s, verhalen en tv commercials gemaakt. Je vindt ze op www.ontdekdezorg.nl.


Lentis en IK ZORG.


Lentis is aangeschoven bij IK ZORG. Uiteraard, want ook bij Lentis zijn er vacatures die lastig te vervullen zijn. Maar wat heeft Lentis aan een campagne die gemaakt is voor alle instellingen in de zorg? Waarom zouden mensen kiezen voor een baan bij Lentis en niet voor een andere organisatie waar de nood niet minder hoog is? Een heel terechte vraag. Want wat maakt Lentis bijzonder? Dat vraagt een krachtige profilering. Binnen IK ZORG. kiezen we voor verscheidenheid.


Wat maakt Lentis bijzonder?


Best veel. Lentis is groot. Er werken zo’n 4000 mensen en we behandelen meer dan 30.000 patiënten. Daarnaast kunnen mensen met uiteenlopende psychische stoornissen bij Lentis terecht, van zeer jong tot heel oud. We bieden ouderenzorg. En ambulante, poliklinische en klinische zorg. We hebben topklinische afdelingen en hebben veel oog voor innovatie. Daar voegen we graag de prachtige omgeving aan toe waarin we ons werk doen. Ver weg van drukte. En toch overal in de buurt van een dynamische stad.


Eigen PR van Lentis


We mopperen wel eens. Vooral op ontwikkelingen die net zo goed bij andere instellingen spelen. Toch is Lentis een mooi bedrijf. Waar mooie verhalen ontstaan (zie ook Verhalen van Lentis) en waar collega’s iedere dag weer net dat steuntje extra in de rug bieden aan hun patiënten. Meer daarover website werken bij Lentis.

Lentis medewerkers zijn onze beste ambassadeurs. Draag jij iK ZORG. een warm hart toe? Dan kun je heel eenvoudig je eigen IK ZORG. poster maken. Die kun je bijvoorbeeld delen op LinkedIn of Facebook. Dan kun je heel eenvoudig je eigen IK ZORG. poster maken. Die kun je bijvoorbeeld delen op LinkedIn of Facebook.Tot slot


Van 3 tot 5 april staat Lentis op het voorjaarscongres voor psychiaters in Maastricht. Onze stand biedt in de eerste plaats een ontmoetingsplek voor onze ‘eigen’ psychiaters. Daarnaast willen we met onze aanwezigheid aantonen wat Lentis onderscheidend maakt binnen de ggz en ouderenzorg.


Op de site werkenbijlentis.nl staan ervarings­verhalen van mede­werkers. Wil jij over je werk vertellen? En met anderen delen? Neem dan contact op met Johanna Koster via johanna.koster@lentis.nl