Lentis Magazine in het teken van gastvrij

Door Jannie Strijk

Waar staat Lentis GGZ voor en wat drijft ons? Dat wordt verwoord in onze visie en kern­waarden. Met een grote groep mede­werkers en vertegen­woordigers van cliënten en familie is nagedacht over wat ons drijft en waar wij voor staan. Eind vorig jaar werd de visie en kern­waarden gepresenteerd aan een vertegen­woordiging van managers en mede­zeggen­schap. Corona, de gevolgen daarvan en andere ontwikkelingen slokten daarna even alle aan­dacht op. In juni pakten we de draad weer op.

Een visie en kernwaarden hebben alleen waarde als iedereen in de organisatie ze uitdraagt en naleeft. Dat gaat niet vanzelf. Dat is werk in uitvoering. Het komend jaar staat er ieder kwartaal een kernwaarde centraal. In juni tot en met augustus is dat de kernwaarde Gastvrij. In de volgende twee kwartalen zetten we eerst Optimistisch en dan Avontuurlijk centraal en tot slot in maart 2023 de kernwaarde Wijs. Dat betekent niet dat andere kernwaarden dit kwartaal geen aandacht krijgen, maar gastvrij staat centraal.

Ook in deze Lentis Magazine hebben we een aantal interviews opgenomen die passen bij deze kernwaarde. Dat maken we steeds zichtbaar met een label. Wil jij als medewerker ook laten zien dat jouw initiatief past bij een van de kernwaarden van Lentis? Ga dan naar de groep op Lentisnet waar je van alles over de visie en kernwaarden kunt vinden. Je leest er ook hoe je mee kunt doen. Benieuwd wat er precies in de visie staat? Lees dan het artikel Onze visie: een kansrijk perspectief