Radio Lentis
bestaat 65 jaar

Willemien Afman en Hans Huiting


Afgelopen november bestond Radio Lentis 65 jaar! Om dat te vieren, was zaterdag 30 november een jubileumuitzending. Met spelletjes, taart en uiteraard een speciale jubileum bingo. De foto’s laten zien dat het een geslaagd evenement was. Op naar het volgende jubileum!


Achtergrond Radio Lentis
Een 65-jarig bestaan, dat betekent dat het radiostation in 1954 van start is gegaan. Het is daarmee een van de oudste huisomroepen in het land. In de beginjaren werden de programma’s uitgezonden vanuit de bestuurskamer in het hoofdgebouw van Zuidlaren, toen nog Dennenoord. Het heette toen ook Radio Dennenoord. Dat waren vooral opgenomen kerkdiensten. In de loop der jaren werden steeds meer medewerkers van het terrein actief bij Radio Dennenoord. Op het hoogtepunt werkten er zo’n twintig vrijwilligers. Naast medewerkers van Dennenoord waren dat ook bewoners en gezamenlijk zorgden ze voor vele uren radio-entertainment. De grootste trekker bleek Radio Bingo.

De Kimm
e
Met de komst van De Kimme, kreeg Radio Dennenoord de beschikking over een eigen studio in dit ontmoetingscentrum. De uitzendingen worden ook nu nog vanuit deze studio, in de kelder naast de Klats, uitgezonden. ‘Het heet nu Radio Lentis’, vertelt coördinator Hans Huiting. ‘Het team bestaat nog uit drie personen die elke week toch nog voor een paar uur radio zorgen. Dat is op dinsdag- en donderdagochtend. En elke maand is er ook nog altijd de Radio Bingo, dat is ongetwijfeld het best beluisterde programma. Daar doen altijd tientallen mensen aan mee van verschillende zorgafdelingen. Ze spelen dan bingo om een tompouce óf om een slagroomtaart, erg leuk altijd!’. Radio Lentis is te beluisteren op 106.8 fm, via de kabel op het terrein in Zuidlaren.